Assalamualaikum!
Resepi ni lagi la simple nakmatikk. Jom cekidaouttt!
Bahan2 :
Sepotong ikan tenggiri
Lada hitam 10 biji
Garam kasar secukup rasa
Minyak setengah sudu besar
Cara masak :
1. Tumbuk kasar biji lada hitam
2. Lumur lada hitam yg dah ditumbuk pd ikan tenggiri. Sprinkle kan garam kasar sekali.
3. Utk memanggang/grill, panaskan minyak masak & terus letak kepingan ikan tenggiri tu td. Kiranya takyah perap semalaman ke setengah jam ke.. Lepas lumur terus grillkan.
4. Biarkan ikan dipanggang around 4-5minutes each side sblm panggang satu side lg.
Taraaaa!!
Crispy on the outside & yummy on the inside. Plus, heaven gila bila tergigit garam kasar tu hahahahah.
Selamat mencuba pd yg baru belajar memasak!
No comments:
Post a Comment